μαγειρίτσα light συνταγή
- Διαφήμιση -

Λίγο πριν το Πάσχα σας έχουμε σούπερ συνταγή για μαγειρίτσα light! Είναι του Άγιου Όρους και δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Δοκιμάστε την…

Η μαγειρίτσα είναι το έδεσμα του Μεγάλου Σαββάτου, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.

- Διαφήμιση -

Η αγιορείτικη συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι ένα πιάτο που θα σας βοηθήσει να τηρήσετε το πατροπαράδοτο έθιμο του Μεγάλου Σαββάτου, πιο… ελαφριά και σίγουρα πιο υγιεινά. Ιδανική επιλογή για όσους δεν αγαπούν το κρέας.

Υλικά για την μαγειρίτσα light

  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 2 αυγά
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 ματσάκι αντίδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο βούτυρο
  • 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε μέχρι να φύγει τελείως το νερό. Καβουρδίζουμε τα ξερά κρεμμύδια με το λάδι και το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αντίδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά. Αφού βράσουν καλά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό), ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Πριν κρυώσει η σούπα, χτυπάμε αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα.

Δείτε και αυτό: Πασχαλινό τσουρέκι light με συνταγή διαιτολόγου

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ