συνταγή για κεφτεδάκια μελιτζάνας
- Διαφήμιση -

Τα κεφτεδάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μαγειρεύονται γρήγορα, με διάφορους τρόπους όπως, βράσιμο στον ατμό και ψητά. Μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορα είδη κρέατος και αποτελεί κλασικό πιάτο όλων των οικογενειακών τραπεζιών.

Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε κεφτεδάκια μελιτζάνας, τα οποία είναι γεμάτα βιταμίνες;

- Διαφήμιση -

Η μελιτζάνα έχει λίγες σε θερμίδες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ είναι είναι μια εκπληκτική αντιοξειδωτική τροφή. Το σπανάκι που περιέχεται στην εκπληκτική αυτή συνταγή ως γνωστόν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες.

Υλικά για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας

  • 45 γραμμάρια τρίμμα ψωμιού
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μικρού μεγέθους
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 10 γραμμάριο σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη ρίγανη (προεραιτικά)

Διαδικασία μαγειρέματος:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους. Έπειτα βάλτε τους κύβους στο μπλέντερ και χτυπήστε τους μέχρι να γίνουν πολτός .
  • Προθερμάνετε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ξεχωριστά, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το. Οταν αρχίσει να γίνεται διάφανο, προσθέστε λίγο πιπέρι και το σκόρδο.
  • Όταν το σκόρδο ροδίσει, προσθέστε το σπανάκι και τον πολτό της μελιτζάνας.
  • Αλατίστε κατά βούληση και αφήστε όλα τα υλικά να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μετά από 10 λεπτά απομακρύνετε το τηγάνι από την εστία και αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σπάστε το αυγό και χτυπήστε το μαζί με τον μαϊντανό. Έπειτα αναμείξτε το μείγμα με τον πολτό μελιτζάνας χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός.
  • Πάρτε λίγο από το μείγμα και πλάστε ένα κεφτεδάκι με τα χέρια σας. Κυλήστε το κεφτεδάκι πάνω στο τρίμμα ψωμιού πριν το τοποθετήσετε στο ταψί.
  • Μόλις φτιάξετε όσα κεφτεδάκια, βάλτε τα στον φούρνο για 10 με 15 λεπτά περίπου. 

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ