cookies βουτύρου με σοκολάτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτά τα εύκολα cookies βουτύρου με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι τέλεια για πρωινό! Η συνταγή δεν έχει καμία δυσκολία και αν την δοκιμάσετε μια φορά, θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Μπορείτε άλλωστε, να ζητήσετε και από τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν…

Τα απολαμβάνετε με ένα ποτήρι γάλα, ή τον καφέ σας, ενώ είναι πολύ οικονομικά. Μιας και είμαστε όλοι στο σπίτι, σίγουρα τα περισσότερα υλικά τα έχετε ήδη. Αν όχι, μπορείτε πολύ εύκολα να τα προμηθευτείτε από το κοντινότερο σούπερ μάρκετ.

Υλικά Συνταγής

  • 120 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 50 γραμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (ή ζάχαρη άχνη)
  • 180 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 120 γραμ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για τα εύκολα cookies βουτύρου με σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς C Στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου, ή δύο μικρότερες λαμαρίνες.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, χτυπήστε τη ζάχαρη στο μπλέντερ ώστε να γίνει πολύ ψιλή. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη χωρίς να σπάει και να τρίβεται.

Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλή ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός, τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Όσο πιο πολύ διαλυθεί η ζάχαρη στο βούτυρο τόσο πιο ωραία και τραγανά θα γίνουν τα cookies.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.

Τη βγάζουμε στον πάγκο (ελαφρά αλευρωμένο πάγκο) και τη ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να ενωθεί καλά, να μαλακώσει και να μην τρίβεται σε ψίχουλα. Σε αυτό βοηθάει η θερμοκρασία των χεριών μας.

Με χοντρό πλάστη ή με ένα μπουκάλι, ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, με 1 εκατ. πάχος. Με ένα κουπάτ 5-6 εκατ. κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα μπισκότου. Βγαίνουν γύρω στα 13-15 μπισκότα.

Τα αραδιάζουμε στην λαμαρίνα, με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

Με ένα πιρούνι, τα τρυπάμε στην επιφάνεια και βάζουμε το ταψί με τα μπισκότα στο ψυγείο για 30′ να παγώσουν.

Ψήνουμε κατευθείαν για 15-18 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

Τα αφήνουμε 5′ να σταθούν και να σταθεροποιηθούν και τα ακουμπάμε σε σχάρα να στεγνώσουν και να κρυώσουν τελείως.

argiro.gr

Και αν έχετε εξτρά διάθεση για μαγείρεμα; Παραδοσιακό κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Έχει άρωμα μανούλας και θα το βρείτε εδώ