μυστικά κοτόπουλο συνταγή

Στο φούρνο ή ψητό, γιαχνί ή βραστό,  το κοτόπουλο αποτελεί γευστικό γεύμα με υψηλή θρεπτική αξία.

Αυτά είναι μερικά μυστικά για έξτρα νοστιμιά απογειώνοντας τις μαγειρικές σου δεξιότητες.

  1. Άφησε  το κοτόπουλο για 30′ σε θερμοκρασία δωματίου πριν την εκτέλεση κάθε συνταγής
  2. Όση πιο πολύ ώρα μαριναριστεί, τόσο πιο ζουμερό, αρωματικό και νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα!
  3. Αν επιλέξεις να το ψήσεις, μην ξεχάσεις ότι, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος, να το αφήσεις για 15 λεπτά εντός φούρνου με την πόρτα μισάνοιχτη.  Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει ακόμα πιο ζουμερό και νόστιμο.
  4. Το κοτόπουλο στο φούρνο γίνεται ακόμα πιο γευστικό αν το τυλίξεις με λαδόκολλα
  5. Εάν επιθυμείς τραγανό αποτέλεσμα, το σεσουάρ μαλλιών σε νωπό κοτόπουλο είναι ο σύμμαχος σου!  Στέγνωσέ το πριν το μαγείρεμα στο φούρνο  για να μην έχει καθόλου υγρά. Έτσι, η πέτσα γίνεται ξεροψημένη και κυρίως  πεντανόστιμη.
  6. Στο εξωτερικό είναι συνηθισμένο να κάνουν μασάζ στο κοτόπουλο με μείγματα βούτυρου και μυρωδικών. Ανοίξτε την πέτσα και περάστε τα χέρια σας  (συνίσταται η χρήση γαντιών))κάτω από το δέρμα προσπαθώντας να μην το τρυπήσετε. Μπορείτε αντί για βούτυρο,  να αναμίξετε τα μυρωδικά με ελαιόλαδο και να τα αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Το καλύτερο, αν και δεν είναι μυστικό, στο αφήνω για το τέλος! Το κοτόπουλο, βοηθά, στη μείωση του άγχους χάρη στην τρυπτοφάνη και τη βιταμίνη Β5 που περιέχει!

Έχεις και εσύ κάποιο μυστικό για νόστιμο κοτόπουλο; Αν θες να το μοιραστείς μαζί μας, στείλε μας «ραβασάκι» στο info@thebody.gr και θα το δεις δημοσιευμένο με το όνομά σου!

Διαβάστε επίσης:
3 light συνταγές για καλοφαγάδες- Τις έδωσε διαιτολόγος

Αυτό το λάθος κάνουμε όλοι στο βράσιμο από τα μακαρόνια – Γιατί κοστίζει ακριβά

Μπιφτέκια: Κάντα τελείως light με ένα μόνο συστατικό – Το τρώνε οι αθλητές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ