Κουνουπίδι γιαχνί
- Διαφήμιση -

Το κουνουπίδι με την υψηλή διατροφική αξία προτιμάται από όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο. Η συνταγή αυτή για κουνουπίδι γιαχνί με λίγες θερμίδες, μόλις 300, θα ικανοποιήσει γευστικά τον ουρανίσκο σου καθώς τα μυρωδικά της απογειώνουν την γεύση. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μέσα από το argiro.gr μας ξετρέλανε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και εσύ αυτότο ανέλπιστα νόστιμο πιάτο!

Αλήθεια, ξέρεις πόσες θερμίδες καις με τη ρουτίνα διατροφής σου; Μάθε εδώ πώς μπορείς να κάνεις το τεστ μεταβολισμού!

- Διαφήμιση -

Υλικά Συνταγής

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό κουνουπίδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • μέτρια
  • ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400 γραμ. ντοματάκια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί, καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ