Το κουνουπίδι με την υψηλή διατροφική αξία προτιμάται από όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο. Η συνταγή αυτή για κουνουπίδι γιαχνί με λίγες θερμίδες, μόλις 300, θα ικανοποιήσει γευστικά τον ουρανίσκο σου καθώς τα μυρωδικά της απογειώνουν την γεύση. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μέσα από το argiro.gr μας ξετρέλανε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και εσύ αυτότο ανέλπιστα νόστιμο πιάτο!
Αλήθεια, ξέρεις πόσες θερμίδες καις με τη ρουτίνα διατροφής σου; Μάθε εδώ πώς μπορείς να κάνεις το τεστ μεταβολισμού!
Υλικά Συνταγής
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1½ κιλό κουνουπίδι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- μέτρια
- ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 400 γραμ. ντοματάκια
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί, καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.
Διαβάστε επίσης:
- Δημητριακά πρωτεΐνης χωρίς προσθήκη λιπαρών για όλους!
- Ρόφημα με λεμόνι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι – Ιδανικό για πριν το φαγητό