Μια από τις top συνταγές των ημερών είναι ο μπακαλιάρος πανέ. Τι γίνεται όμως με εσένα που θέλεις να τον πετύχεις με τις μισές θερμίδες; Η συνταγή με το πώς να τον φτιάξεις χωρίς να το καταλάβει κανείς!
Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρου (μπορεί να είναι κατεψυγμένος ή παστός ξαρμυρισμένος)
Αλεύρι ολικής άλεσης
Φρυγανιά τριμμένη και 1 αυγό
Εκτέλεση
Πλένουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου, το στραγγίζουμε για αρκετή ώρα και το στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό. Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αλεύρι. Παιρνάμε το φιλέτο από το αλεύρι και από τις δυο μεριές, στη συνέχεια το περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. Το κουνάμε πέρα δώθε να καλυφθεί εντελώς από τη φρυγανιά. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Οι θερμίδες που έχει ο μπακαλιάρος και όχι μόνο
Ο μπακαλιάρος βραστός ή ψητός αποδίδει περίπου 150 θερμίδες ανά μερίδα. Σε περίπτωση που τον τηγανίσετε η θερμιδική του αξία ανεβαίνει στις 380 θερμίδες ανά μερίδα. Η σκορδαλιά αποδίδει περίπου 95 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας.
Ο παστός βακαλάος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ακόμα και μετά το καθιερωμένο ξαλμύρισμα, οπότε καλό είναι να αποφεύγεται από όσους πάσχουν από ανεβασμένη αρτηριακή πίεση. Μην το παρακάνετε με τη σκορδαλιά, καθώς μπορεί το σκόρδο να σας ρίξει την πίεση και να αισθανθείτε έντονη αδυναμία και ατονία.
Αν δεν σου αρέσει ο μπακαλιάρος, δες εδώ πώς να κάνεις σολομό στο τηγάνι – Η συνταγή από την Αργυρώ