σολομός με λαχανικά συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σολομός με λαχανικά στο τηγάνι και συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας και θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας. Άλλωστε ο σολομός έχει φοβερά οφέλη για την υγεία μας.

Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή καλού λίπους ή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι επίσης γεμάτος με βιταμίνες Α, Β και D, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και σελήνιο. Αυτά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μυαλού σας και βελτιώνει τη μνήμη σας. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πράσο κομμένο σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φιλέτα σολωμού (250 γραμ. το καθένα)
  • 2 κλωνάρια άνιθο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για το σολομό στο τηγάνι με λαχανικά, πρώτα στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ τηγάνι (πράσο, καρότα, σέλερι), τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4΄ να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Έτσι θα έχουμε μια αρωματική βάση λαχανικών επάνω στην οποία θα ψηθεί το ψάρι.

Απλώνουμε επάνω στα λαχανικά τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα προς τα κάτω, να ακουμπάει πάνω τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα κλωνάρια άνιθου και μαϊντανού. Ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το ψάρι για 8-10΄. Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε ένα ένα φιλέτο με λαχανικά σε πιάτο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και συμπυκνώνουμε τα υγρά του τηγανιού (έχουν μείνει και υγρά από το ψάρι) για 2-3΄. Αν θέλουμε πιο παχιά σάλτσα, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με κουτάλι, με γρήγορες κινήσεις ώστε να πυκνώσει. Τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr

Δες εδώ και άλλη μια φοβερή συνταγή – Παραδοσιακό κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Έχει άρωμα μανούλας