Μπιφτέκια λαχανκών

Η συνταγή μπιφτέκια με λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν είναι ιδανική μόνο για εσάς που κάνετε διατροφή αλλά και καταπληκτική λύση αν τα παιδιά σας αρνούνται να φάνε λαχανικά. Οι πολύτιμες βιταμίνες τους κρύβονται, και έτσι έχετε εξασφαλίσει ένα πολύ καλό γεύμα για τα πιτσιρίκια!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης (ή ψίχουλα ψωμιού χωρίς γλουτένη)
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια με λαχανικά και βρώμη, κολουθούμε τις οδηγίες από το argiro.gr και βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν να αλλάξει χρώμα.

Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄. Πλάθουμε 10 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μανιτάρια σοτέ και πράσινη σαλάτα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα.

Διαβάστε επίσης:

Μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό – Τι ισχύει σχετικά με τη διατροφή
Τι πρέπει να τρως αν έχεις πεσμένη λίμπιντο

Πώς να διατηρήσεις τα λαχανικά που έμειναν στο ψυγείο; Μένουν μέχρι και μήνες έτσι

Λαχανικά μακράς διαρκείας που έμειναν στο ψυγείο

Αν θέλετε να διατηρηθούν για περισσότερο διάστημα φρέσκα τα καρότα και τα αγγούρια, τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά με διάφανη μεμβράνη πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να έχετε ανά πάσα στιγμή τα λαχανικά που χρειάζεστε ακόμα και αν δεν είναι η εποχή τους αποθηκεύοντάς τα στην κατάψυξη.

Κόψτε μπαστουνάκια από σέλερι, πράσο, καρότο και φρέσκο κρεμμυδάκι, στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και διατηρήστε τα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Επίσης, πολλά λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, αν τα αποθηκεύετε μέσα στις χάρτινες σακούλες του μανάβη. Εναλλακτικά, βάλτε τα στην κατάψυξη. Αν ωστόσο το ψυγείο σας είναι δυνατό, μένουν μέχρι και μήνες.

Πως θα πλένετε σωστά τα φρούτα και λαχανικά

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά κουβαλούν βακτήρια, µύκητες και υπολείµµατα που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία µας. Υπάρχει, όµως, εύκολος τρόπος να τα αποµακρύνεις.

Το µόνο που χρειάζεσαι είναι ένα µεγάλο µπολ µε νερό και λίγες κουταλιές µαγειρική σόδα! Τοποθετείς µέσα στο µπολ τα φρούτα ή τα λαχανικά, τα αφήνεις για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεις µε άφθονο νερό.

Χάρη στο διττανθρακικό νάτριο που περιέχει, η µαγειρική σόδα έχει ήπια απολυµαντική δράση και παράλληλα αποµακρύνει τα υπολείµµατα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ