παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Η αγαπημένη σου καλοκαιρινή συνήθεια δεν είναι άλλη από το παγωτό…Σου έχουμε τη λύση! Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό, οικονομικά, με υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου, και χωρίς παγωτομηχανή σε μόλις 15 λεπτά!

Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα εσένα και την οικογένειά σου. Άλλωστε πλέον, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις αν λαχταρήσεις το αγαπημένο σου γλύκισμα, είναι να πας μέχρι το ψυγείο.

Παγωτό γιαουρτιού στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή

100 γρ. παγωτό = 1,5 πόντος

Υλικά για 10 μερίδες

  • 480 ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 600 γρ. γιαούρτι πλήρες αγελαδινό
  • 50 γρ. φουντούκια ανάλατα, χοντροσπασμένα
  • 120ml νερό
  • 200 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. μέλι

Εκτέλεση για το παγωτό στο σπίτι

  • Φτιάξε το παγωτό. Βάλε σε μια μεσαία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τοποθέτησέ την σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το μέλι, ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρει μία βράση και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Άδειασε σε άλλη κατσαρόλα το γάλα και τοποθέτησέ τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Απόσυρε το γάλα από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει. Βάλε σε ένα μπολ με καπάκι το γιαούρτι και πρόσθεσε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. 3. Πρόσθεσε και το κρύο πλέον σιρόπι και ανακάτεψε καλά. Κλείσε το μπολ με το καπάκι του και βάλε το στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μείγμα. Έπειτα από 30΄, όταν το παγωτό αρχίσει να παγώνει, βγάλε το μπολ από την κατάψυξη, άνοιξε το καπάκι και χτύπησε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός. Με ένα κουτάλι μάζεψε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ και σπάσε τους παγοκρυστάλλους από το υπόλοιπο μείγμα –να επιμείνεις με τους κρυστάλλους, φροντίζοντας να τους σπάσεις εντελώς. Σκέπασε το μπολ και ξαναβάλ’ το το στην κατάψυξη.
  • Επανάλαβε την ίδια διαδικασία 5-6 φορές ανά 30΄, ώστε το παγωτό να παγώνει ομοιόμορφα και να σπάνε οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται στη μάζα του. Βάλε τα φουντούκια στο μούλτι και πάτησε 2-3 φορές το On/Off, ώστε να θρυμματιστούν αλλά να μην γίνουν σκόνη. Στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού πρόσθεσε τα φουντούκια και ανακάτεψε να πάνε παντού.
  • Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 2-3 ώρες, μέχρι να είναι έτοιμο το παγωτό σου. Όταν θέλεις να σερβίρεις, μοίρασε το παγωτό σε ποτήρια και περίχυσέ το με μέλι.
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
  • Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες
  • Κόστος: €7
  • Χρόνος συντήρησης, στην κατάψυξη: 1 μήνας

Tips: Μπορείς να κρατήσεις λίγα φουντούκια για να γαρνίρεις το παγωτό μόλις το σερβίρεις. Αν θέλεις, αντικατάστησε τα φουντούκια με φιστίκια Αιγίνης.

Συχνά λάθη: Δεν χτυπάμε συχνά το παγωτό όσο το καταψύχουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κρύσταλλοι και να μην έχει λεία υφή.

Δες και αυτό: Δίαιτα με σοκολάτα – Το πρόγραμμα διατροφής για γλυκατζούδες