Αν σου περίσσεψαν αυγά από το Πάσχα, έχουμε την λύση! Δες τι να κάνεις για να μην πεταχτούν. Τώρα που οι γιορτές τελειώσαν και άφησαν… πίσω τους διάφορα φαγητά, ήρθε η ώρα για ανακύκλωση!
Τα αβγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άπειρες συνταγές και έχουμε όλη την λίστα. Πάρε χαρτί και μολύβι και ιδού!
Τι να κάνεις αν σου περίσσεψαν αυγά από το Πάσχα
Κανένα πρόβλημα! Καθάρισέ τα από τα τσόφλια και…
- Βάλε τα ως γέμιση σε σάντουιτς, τορτίγιες, πίτες για σουβλάκι, πιροσκί με κιμά, ρολό κιμά κ.ά.
- Πρόσθεσέ τα σε σαλάτες λαχανικών, φτιάξε σαλάτα του σεφ και ρώσικη σαλάτα, παρασκεύασε ντιπ με γιαούρτι ή μαγιονέζα.
- Χρησιμοποίησέ τα σε φαγητά που απαιτούν ήδη βρασμένα αβγά ή συνόδευσε με αυτά σπανάκι, όσπρια, ρύζι και ζυμαρικά.
- Κάνε αβγοσαλάτα: τα λιώνεις με πιρούνι και τα αναμειγνύεις με μαγιονέζα, κρεμμυδάκι, καλαμπόκι, κάππαρη και αλατοπίπερο.
- Γέμισέ τα: τα κόβεις προσεκτικά στη μέση, αφαιρείς τους κρόκους, τους λιώνεις και τους αναμειγνύεις με ψιλοκομμένες αντσούγιες ή τόνο, λεμόνι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Με το μείγμα αυτό γεμίζεις κατόπιν τα ασπράδια.
- Φτιάξε τα τουρσί με ξίδι από κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά.
- Προσοχή! Όσα αβγά έχουν απορροφήσει βαφή στο εσωτερικό τους δεν πρέπει να καταναλώνονται.
Έβαλα τ’ ασπράδια, έμειναν οι κρόκοι! Τι τους κάνω;
Αν σε κάποια συνταγή χρησιμοποίησες μόνο ασπράδια αβγών και σου περίσσεψαν αρκετοί κρόκοι, βάλε τους κρόκους σε δοχείο, πρόσθεσε 1 κουταλάκι ζάχαρη ή 1 κουταλάκι αλάτι για κάθε 6 κρόκους, ανακάτεψε πολύ ελαφρά, κλείσε το δοχείο αεροστεγώς και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη. Χρησιμοποίησε τους κρόκους που περιέχουν ζάχαρη για την παρασκευή γλυκισμάτων που θέλουν ψήσιμο, ενώ αυτούς με το αλάτι σε σάλτσες που απαιτούν αβγό για να δέσουν.
Άλλες ιδέες για συνταγές με τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα
- Αυγά με αβοκάντο
- Ντιπ για τσιπς
- Σαλάτα νισουάζ και πατατοσαλάτα βασίζονται στα αυγά.
- Ρώσικη σαλάτα
Δες και αυτό: Συνταγή «ποίημα»! Κάνε τρουφάκια με τσουρέκι – Δεν θα μείνει τίποτα