σπιτικό παγωτό συνταγή
- Διαφήμιση -

Εμείς βρήκαμε top συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα χωρίς πολλά υλικά.Το γλύκισµα που λατρεύεται ίσως όσο κανένα σε ολόκληρο τον κόσµο δεν είναι άλλο από το παγωτό σε κάθε του µορφή, υφή και γεύση!

Δοκιμάστε το για την Κυριακή του Πάσχα και κάντε έκπληξη σε όλη την οικογένεια! Η πιο απλή εκδοχή παγωτού που µπορούµε να φτιάξουµε σπίτι, είναι αυτή µε την προσθήκη ζαχαρούχου γάλακτος, στην οποία δεν χρησιµοποιούµε αυγά αλλά σαντιγί, ώστε να πετύχουµε την επιθυµητή υφή.

- Διαφήμιση -

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιµασίας: 30΄
Χρόνος αναµονής: 2-3 ώρες
Κόστος: €10
Σκεύη: 1 µίξερ, 1 θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής, 2 µικρές κατσαρόλες, 1 µεταλλικό δοχείο κατάψυξης µε καπάκι

Υλικά για το σπιτικό παγωτό με σοκολάτα

  • 150ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 265 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 9 κρόκους αυγών µεσαίου µεγέθους (180 γρ.)
  • 115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (64% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 375ml κρέµα γάλακτος
  • (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Συχνά λάθη

Δεν προσέχουµε τη θερµοκρασία του µείγµατος και την αφήνουµε να ξεπεράσει τους 85 °C, µε αποτέλεσµα να καίγεται (εξαιτίας των λίγων υγρών που έχει) και να έχει άσχηµη µυρωδιά.

Διαδικασία

Αδειάστε στον κάδο του µίξερ την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε ελαφριά σαντιγί. Αποσύρετε τον κάδο από το µίξερ, αδειάστε τη σαντιγί σε ένα µπολ και βάλτε τη στο ψυγείο.

Σε µια µικρή κατσαρόλα βάλτε το γάλα και 100 γρ. ζάχαρη και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρει βράση. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε τα µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το ζεστό µείγµα γάλακτος στο µπολ µε τους κρόκους σιγά σιγά να πάρουν θερµοκρασία.

Επαναφέρετε όλο το µείγµα πίσω στην κατσαρόλα και φτάστε το σε θερµοκρασία 85 °C (θα το διαπιστώσετε µε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής), ανακατεύοντας συνεχώς µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάστε το µείγµα στον κάδο του µίξερ και χτυπήστε µε το σύρµα, έως ότου κρυώσει ο κάδος. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ για 10΄΄-15΄΄.

Αν χρειαστεί επαναλάβετε για ακόµα 5΄΄, προσέχοντας να µην την κάψετε. Αποσύρετε τον κάδο από το µίξερ και αδειάστε τη µισή ποσότητα του µείγµατος στη σοκολάτα και την άλλη µισή στη σαντιγί. Ανακατέψτε τα δύο µείγµατα, αναµειγνύοντας απαλά και µε κυκλικές κινήσεις µε σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάστε τα σε ένα µεταλλικό δοχείο κατάψυξης µε καπάκι, ενώστε τα µεταξύ τους, προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε µε τη σπάτουλα. Κατόπιν βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει.

Σερβίρετε βάζοντας 2-3 µπάλες παγωτού (χρησιµοποιήστε σκουπ παγωτού) και αν θέλετε γαρνίρετε µε σιρόπι σοκολάτας.

Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό κοµµατάκια σοκολάτας, ψιλοκοµµένα αµύγδαλα ή αποξηραµένα φρούτα, όπως δαµάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, επίσης ψιλοκοµµένα.

Δες και αυτό: Συνταγή «ποίημα»! Κάνε τρουφάκια με τσουρέκι – Δεν θα μείνει τίποτα

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ