Αστράγαλος βότανο ιδιότητες καρκίνος stress καρδιά
Αστράγαλος βότανο ιδιότητες καρκίνος stress καρδιά
- Διαφήμιση -

Ο αστράγαλος ή αλλιώς astragalus, ο “κίτρινος ηγέτης” των βοτάνων όπως ονομάζεται στην Ασία, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική ενώ στον δυτικό πολιτισμό, ολοένα και κερδίζει έδαφος μιας και αναγνωρίζονται επιστημονικά οι ευεργετικούς ιδιότητες. Μειώνει το stress, ανακουφίζει από τις αλλεργίες, δρα ενάντια στα αυτοάνοσα και όχι μόνο.

Καταπολεμά το Stress: Βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άγχους. Πνευματικού και συναισθηματικού. Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με την παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική έχει ανταπτογόνο δράση. Καταπολεμά επίσης τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης. Χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση της συνολικής αδυναμίας.

- Διαφήμιση -

Δρα ως αντιοξειδωτικό: Εξαιτίας της σύνθεσής του σε φλανοειδή, εξουδετερώνει τη δράση ελεύθερων ριζών και προστατεύει τα κύτταρα μας από οξειδωτικές βλάβες.

βότανο αστράγαλος ιδιοότητες καρκίνος στρεςς

Έχει ανοσοενισχτυικές ιδιότητες: Ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιδρά στην ικανότητα των λεμφοκυττάρων και της ανοσολογικής απάντησης του οργανισμού μας. Χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του οργανισμού, την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιογενών λοιμώξεων και ιδιαίτερα του ανώτερου ανοσοποιητικού συστήματος και της βρογχίτιδας.
Τα συστατικά του αστραγάλου παρουσιάζουν αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθούν στην μέγιστη απόδοση των αντικαρκινικών φαρμάκων. Επιπρόσθετα μειώνει την ατονία που προκαλεί η διαδικασία της χημειοθεραπείας.

Υγεία της καρδιάς και καρκίνος: Τα φλανοειδή του αστραγάλου ενισχύουν και βοηθούν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού μας. Προλαμβάνουν την εμφάνιση αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία ενώ μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλει στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης.

Ο αστράγαλος μπορείς να χρησιμοποιηθεί με σχετική ασφάλεια σε μικρές δόσεις, ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες. Θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα και λύκο.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ