- Διαφήμιση -

Αν σε πιάνει πανικός και μόνο στη σκέψη πως πρέπει να περιορίσεις τις αγαπημένες σου λιχουδιές, διάβασε παρακάτω:

“Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς κόκκινο κρέας”

- Διαφήμιση -

Δεν πειράζει, αφού στη συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι ανάγκη να το κόψεις. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αποφεύγεις τα burger και τα λουκάνικα και προτίμησε το άπαχο κρέας. Αν δεις λίπος στο κομμάτι που τρως, πολύ απλά μην το φας.

“Λατρεύω το κρασί, πρέπει να σταματήσω να πίνω; “

Όλοι γνωρίζουμε τι προβλήματα φέρνει το αλκοόλ και τις θερμίδες που το συνοδεύουν. Η λύση όμως δεν είναι να το κόψεις μαχαίρι. Ένα με δύο ποτηράκια κρασί τη μέρα δεν κάνουν ιδιαίτερο κακό, όμως πρέπει να ξεχάσεις την αλόγιστη κατανάλωση.

“Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μακαρόνια”

Δεν είναι όλα τα είδη ζυμαρικών άσχημα. Άλλαξε τα κλασικά ζυμαρικά με ολικής. Επίσης, όταν φτιάχνεις το γεύμα σου, χρησιμοποίησε μια μικρότερη ποσότητα μακαρονιών και βάλε στο πιάτο σου συστατικά που θα σε ενισχύσουν. Απαραίτητα θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με σαλάτα, την οποία μπορείς να φας πρώτη. Έτσι θα μείνει λιγότερος χώρος για τα ζυμαρικά!

“Ξέρω πως ο χυμός είναι μια χαρά αλλά υπάρχει κάποιο αναψυκτικό που να μπορώ να πιω;”

Για να πούμε την αλήθεια ο χυμός δεν είναι καθόλου εντάξει. Ακόμα και ο απόλυτα φυσικός χυμός έχει υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης. Όσον αφορά στα αναψυκτικά αντικατέστησε τη λεμονάδα ή την Coca-Cola, με ανθρακούχο νερό ή τσάι με γεύσεις. Αν σε δυσκολεύει να κόψεις τους χυμούς, μπορείς να τους αραιώσεις με νερό. Αν και αυτή η ιδέα δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να κρατήσεις το χυμό σαν ένα από τα “απαγορευμένα” τρόφιμα που καταναλώνεις.

“Όμως είμαι γλυκατζού!”

Όχι δεν είσαι, γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό που έχεις είναι εθισμός στη ζάχαρη και μπορείς να τον ξεπεράσεις! Ξεκίνα λοιπόν!

Διάβασε επίσης:

Κατερίνα Λάσπα: «Αμαρτία μου είναι τα γλυκά!»
Είναι γλυκά και ζουμερά και είναι τα φρούτα του Καλοκαιριού!

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ