Θέλεις να είσαι σε τέλεια φόρµα αλλά οι ρυθµοί της ζωής σου είναι τόσο έντονοι που δεν σου επιτρέπουν να πας στο γυµναστήριο; Κανένα πρόβληµα! Το µόνο που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ένα καλογυµνασµένο κορµί είναι µια καρέκλα!

Αν και η καρέκλα έχει «κατηγορηθεί» για προβλήµατα µέσης και αυχένα και την εχουµε συνδεσει µε την ακινησία, είναι ένα χρήσιµο, πολύπλευρο εργαλείο που πρέπει να εκµεταλλευτούµε. Η γυµνάστρια Σοφία Παθέκα την απενοχοποιεί και τη µεταµορφώνει στο απόλυτο αξεσουάρ για να γυµνάσεις ολόκληρο το σώµα σου, µε τρόπο που δεν θα φανταζόσουν!
«Μην κάθεσαι! Ξεκίνα µε τη βοήθεια µιας καρέκλας για να γυµνάσεις αποτελεσµατικά και ολοκληρωµένα όλο το σώµα. Είναι µια λύση οικονοµική και εύκολη, που θα αγαπήσεις. Το workout που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα σφριγηλό σώµα γρήγορα και εύκολα!», σε προτρέπει η Σοφία. Μήπως ήρθε η στιγµή να την ακολουθήσεις;

1.
Στέκεσαι µπροστά από την καρέκλα µε πόδια στο άνοιγµα των ώµων και χέρια πίσω από το κεφάλι. Λυγίζεις τα πόδια µέχρι να έρθουν οι µηροί παράλληλοι µε το πάτωµα και να ακουµπήσουν οι γλουτοί την καρέκλα. Εκπνέεις και ανεβαίνεις πάλι. Επανάλαβε 20 φορές.

Tip: Ρίξε το βάρος στις φτέρνες –ιδιαίτερα στο ανέβασµα–, ώστε να δουλέψουν οι γλουτοί πιο έντονα.

_MG_8037s

_MG_8040s

  • Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο The BODY που κυκλοφορεί.

Διάβασε επίσης:

Το gadget που κάνει τη γυμναστική διασκέδαση!

Step by step με τη Σοφία Παθέκα: Σφίξε χέρια και γλουτούς με gymstick