Τρίχες στη μύτη
- Διαφήμιση -

Εχεις τρίχες στη μύτη; Δυστυχώς, δεν κάνουν διακρίσεις και εμφανίζονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Σε μερικούς δε, είναι αρκετά εμφανείς και συνήθως για αισθητικούς λόγους, η περιοχή απαλλάσσεται από τις τρίχες με ποικίλους τρόπους. Είναι σωστό ή απαγορεύεται για λόγους υγείας; Σωστά μαντεύεις… Οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από όσοι φαντάζεσαι.

Υπάρχουν δύο είδη τριχών στη μύτη. Οι ορατές που θέλουμε να τραβάμε και κάποιες μικροσκοπικές, οι οποίες είναι υπεύθυνες να φιλτράρουν τα φλέγματα και να τα σπρώχνουν πίσω στη μύτη.

- Διαφήμιση -

Η αποτρίχωση στη μύτη μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αν οι τρίχες αφαιρεθούν, το πιθανότερο είναι να εισπνέετε περισσότερη σκόνη ή σωματίδια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες. Η αποτρίχωση μπορεί να εκθέσει τους θύλακες των τριχών σε βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε μία ενδεχόμενη μόλυνση η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την εγκεφαλική λειτουργία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φλέβες που μεταφέρουν αίμα στα μύτη συναντιούνται με τις φλέβες που μεταφέρουν αίμα στον εγκέφαλο.

Οι τρίχες λειτουργούν ως προστατευτικά φίλτρα και για αυτό δεν πρέπει να τις αφαιρούμε εντελώς.

Αποτρίχωση στη μύτη

Ωστόσο, αν επιμένεις να τις αφαιρείς, γιατί σε ενοχλούν η καλύτερη λύση είναι να τις κόβεις με ένα μικρό ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες κεφαλές που ταιριάζουν το οποίο θα πρώτα απολυμάνει με οινόπνευμα.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ