αμφισεξουαλικότητα παγκόσμια ημέρα
- Διαφήμιση -

Η Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου από το 1999 με πρωτοβουλία αμερικανών ακτιβιστών της οργάνωσης BiNet για να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των αμφισεξουαλικών ατόμων.

Πολύ γρήγορα όμως ο εορτασμός ξεπέρασε τα στενά όρια των ΗΠΑ και εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου, από τον Καναδά έως την Νότια Αφρική.

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για μία από τις τρεις βασικές κατηγορίες σεξουαλικού προσανατολισμού μαζί με την ετεροφυλοφιλία και την ομοφυλοφιλία, που είναι μέρη του ετερο-ομοφυλοφιλικού φάσματος.

Η αμφισεξουαλικότητα, γνωστή περισσότερο με τον αγγλικό όρο bisexuality, αναφέρεται στο σεξουαλικό προσανατολισμό ανδρών και γυναικών που έλκονται ερωτικά από άτομα και των δύο φύλων, και όπως λέει ο Γούντι Άλλεν: «Το καλό του να είσαι bisexual είναι ότι διπλασιάζει τις ευκαιρίες για ραντεβού το βράδυ του Σαββάτου». !

Η σημαία της αμφιφυλοφιλικής υπερηφάνειας αποτελείται από τρεις ρίγες, μια ροζ, μια μωβ και μια μπλε. Η ροζ ρίγα αντριπροσωπεύει την ομοφυλοφιλία, η μπλε την ετεροφυλοφιλία και η μωβ, η οποία προκύπτει από την ανάμειξη των δύο,την αμφιφυλοφιλία. 

Η ημέρα αυτή, δίνει την ευκαιρία στα αμφσεξουαλικά άτομα να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και να τονίσουν την διαφορετικότητά τους από τους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους, με σκοπό να αναδείξουν την κουλτούρα και τα ενδιαφέροντά τους.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ