- Διαφήμιση -
Πατάτες! Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι το απόλυτο συνοδευτικό πολλών πιάτων για υπέροχα γεύματα. Η συνταγή αυτή δεν έχει ίχνος λαδιού. Για να δώσουμε την λιπαρότητα που απαιτείται, θα χρησιμοποιήσουμε λίγη μαγιονέζα, η οποία θα δώσει συγκλονιστική γεύση στις πατάτες φούρνου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
6 πατάτες ίδιου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια
- Διαφήμιση -
3,5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα νερό, ρίχνοντας αλάτι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε διότι υπάρχει κίνδυνος να της θρυμματίσουμε. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά. Δηλαδή, την μαγιονέζα, τη ρίγανη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τις ήδη κρύες πατάτες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας. Από 10 έως 20 λεπτά έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Ζυμωτό ψωμί για αρχάριους – Το κάνουν όλοι, γιατί όχι κι εσύ;
Βάλτε μπανάνα στο κέικ σας και δεν θα το τρώτε αλλιώς – Light συνταγή
- Διαφήμιση -