Κοτόπουλο με ρύζι συνταγή αδυνάτισμα

Θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή, αν είσαι λάτρης του ρυζιού. Είναι γρήγορη στην ετοιμασία και αποτελεί ένα ελαφρύ, πλήρες γεύμα με πολλά αντιοξειδωτικά υλικά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μαγειρεύει σαλάτα με ρύζι και κοτόπουλο και μας βοηθά να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Tα υλικά είναι για 3-4 μερίδες και είναι ιδανική και για πολυάσχολες μαμάδες!

Υλικά Συνταγής:

  • 1 φλ. καστανό ρύζι (βρασμένο)
  • 1 φλ. μαύρο ρύζι (βρασμένο)
  • 1 φλ. αρακά (βρασμένο)
  • 1 φλ κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (Ζουλιέν)
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε καρέ)
  • 12 ντοματίνια μακρόστενα (κομμένα στη μέση)
  • 2 κ.σ κολοκυθόσπορο ή λιναρόσπορο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
  • 1/2 φλ. φύτρα ανάμεικτα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε λεπτές φέτες)

Για το dressing:

  • xυμό από 2 λάιμ ή γλυκολέμονα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ μουστάρδα
  • 2 κ.σ γιαούρτι 2%
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε το καστανό ρύζι με λαχανικά και κοτόπουλο, βάζοντας όλα τα λαχανικά, το ρύζι και τους σπόρους σε μία ανοιχτή σαλατιέρα. 

Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ακουμπάμε το κομμένο κοτόπουλο επάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρουμε αμέσως.

Για το ντρέσινγκ: 

Βάζουμε το ελαιολαδο, το λάιμ, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Πηγή: www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ