Αυτή η υγιεινή σπιτική μηλόπιτα είναι θεσπέσια! Δεν περιέχει βούτυρο ούτε αυγό αλλά δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, ενώ η αρωματική κανέλα απογειώνει τη συνταγή. Δοκίμασέ τη και θα το διαπιστώσεις. Και εσύ, και τα παιδιά και οι καλεσμένοι σου!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
4 μήλα κανονικού μεγέθους
100 gr. μέλι
350 gr. σταφίδες
150ml λάδι
300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml χυμό από πορτοκάλι
1 βανίλια
3 κ.γ Baking Powder
2 κ.γ κανέλα
Η διαδικασία:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi μέχρι να λιώσουν τελείως και προθερμένουμε τον φούρνο μας στου 160 βαθμούς.
Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό μην τυχόν και υπάρχουν κοτσάνια.
Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.
Αφού καθαρίσουμε τα μήλα μας, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το Baking Powder, την βανίλια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.
Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και αναποδογυρίζουμε σε δίσκο σερβιρίσματος.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
- Κοτόπουλο: Μασάζ, σεσουάρ μαλλιών και άλλα μυστικά για έξτρα νοστιμιά!
- Φανταστικές πατάτες φούρνου, χωρίς λάδι