Μπαχαρικά για απώλεια βάρους
- Διαφήμιση -

Σας παρουσιάζουμε δύο φυσικούς λιποδιαλύτες, την κανέλα και το κύμινο. Τα δύο αυτά μπαχαρικά, εκτός από γεύση στο φαγητό και τα αμέτρητα οφέλη στην υγεία, βοηθούν στην προσπάθεια καύσης του λίπους. Δείτε γιατί αξίζει να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

Κύμινο:

Κίμινο καύση λίπους

Το κύμινο θεωρείται σούπερ τροφή, είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες και κατόπιν έρευνας, τα άτομα που το καταναλώνουν επί καθημερινής βάσης, κατάφεραν να μειώσουν το ποσοστό σωματικού λίπους σχεδόν κατά 15%. Πιο αναλυτικά, συμμετέχοντες έτρωγαν ένα κεσεδάκι γιαούρτι ανακατεμένο με 3 γραμμάρια σκόνης από το μπαχαρικό. Κατάφεραν λοιπόν να μειώσουν στο τριπλάσιο το ποσοστό λίπους έναντι των υπόλοιπων συμμετεχόντων οι οποίοι κατανάλωσαν σκέτο το γιαούρτι.

- Διαφήμιση -

Το κύμινο αξίζει να ενταχθεί στη διατροφή μας διότι βοηθά στην αύξηση του σιδήρου στο αίμα στην αναιμία και τη μείωση των συμπτωμάτων στο κρυολόγημα. Χρησιμοποιείται επίσης ως φαρμακευτικό φυτό και ως χωνευτικό.

Το κύμινο είναι επίσης ωφέλιμο για το μυαλό, καθώς ορισμένα συστατικά που περιέχει εμποδίζουν τις αλλαγές που προκαλεί το άγχος στον εγκέφαλο!

Κανέλα:

Κανέλα καύση λίπους

Η χρήση της κανέλας απαντάται ήδη από τους βιβλικούς χρόνους, καθώς από τότε φαίνεται πώς είχαν εκτιµήσει δεόντως τις ευεργετικές της ιδιότητες, ενώ τη χρησιµοποιούσαν και για να παρατείνουν τη συντήρηση τροφίµων.

Αυτό το θαυµάσιο µπαχαρικό, βοηθά και στη διατήρηση της καλής υγείας. Πιο συγκεκριµένα, φηµίζεται για την αντισηπτική, αντιοξειδωτική, λιποδιαλυτική, αντιφλεγµονώδη και αντιθροµβωτική δράση της. Συµβάλλει επίσης στη διατήρηση της γλυκόζης του αίµατος και στον καλό έλεγχο του σακχάρου, στον καλό µεταβολισµό, ενώ αποτελεί και πλούσια πηγή µαγγανίου.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ