Βρίσκεσαι στο γραφείο τις περισσότερες ώρες τις ημέρας και είναι φυσικό να πεινάς και να έχεις μαζί σου φαγητό, σνακ και το αγαπημένο σου ρόφημα. Σύμφωνα όμως με έρευνες τις περισσότερες φορές τρως αυτά που δεν πρέπει.

Οκτώ ολόκληρα κιλά παραπάνω ζύγιζαν όσοι επέλεξαν να έχουν στο ντουλάπι του γραφείου τους (ή πάνω σε αυτό) ένα γλυκό σνακ για τις δύσκολες ώρες! Ενώ, συνήθως, χρειάζεσαι µόνο το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας για να ικανοποιηθεί το αντίστοιχο τµήµα του εγκεφάλου σου και να νιώσεις και πάλι χαρούµενη και ανεβασµένη, οι άνθρωποι κάνουν «επιδροµές» σε αυτόµατα µηχανήµατα ή ψιλικατζίδικα για να έχουν απλώς κάτι να µασουλήσουν όσοι ώρα δουλεύουν.

Φρόντισε, λοιπόν, αν είσαι και εσύ αυτής της λογικής, να έχεις στο συρτάρι σου κάτι µικρό (και, ιδανικά, υγιεινό). Αν µετά την κατανάλωσή του αισθάνεσαι ακόµα λιγούρα, κάνε µερικά τηλεφωνήµατα για… ψυχολογικό αντιπερισπασµό. Δώσε το περιθώριο στον εγκέφαλο να νικήσει την άλογη επιθυµία δίνοντας την εντολή στο σώµα σου ότι είναι «µια χαρά».

Διάβασε επίσης:

Μάθε να ακούς την πείνα σου!

Μετά τη γυμναστική πεινάω, είναι σωστό όµως να φάω αµέσως;